BARNVAGNAR !

När bör man egentligen vara på jakt efter en barnvagn ?



Ni Mammor som läser min blogg, när var ni det?
 Och ni blivande Mammor, har ni kollat barnvagn än?
När ska man egentligen vara på jakt efter en sådan?

Usch vad mycket frågor jag ställer, måste börja ha koll på detta snart känner jag!

Kommentarer
Postat av: Ungmamma till Inez

Hej! vi fixade barnvagn i vecka 16-18 tror jag, just före ultraljudet var det i alla fall!

2009-06-07 @ 09:43:49
URL: http://ungaforaldrar.blogspot.com
Postat av: Lotta

vi har spanat barnvagnar hela graviditeten, mest för att ha koll om det skulle komma ut nån snygg, ganska ny och bra begagnad på typ Blocket.

det slutade iaf med att vi köpte en helt ny med en massa tillbehör på annaaxel.se för ca 3000kr, ungefär samma summa som en begagnad halvgammal Emmaljunga Duo Edge (som vi tänkte från början) skulle kostat i våran hemkommun. kändes bättre med en helt ny vagn istället :) fick hem den i förrgår faktiskt. jättesnabb leveranstid!



det svåraste tyckte jag var att bestämma sig för VILKEN vagn vi ville ha, vilken som mötte våra behov bäst. efter många timmars kollande på alla möjliga sidor så tyckte vi att en Emmaljunga Duo Edge skulle bli bäst men dom är snordyra i nypris!! nu blev det en Focus Duo istället och vi är verkligen helnöjda med den än så länge :) det är alltså en sån som är en liggvagn från början, som man sen "omvandlar" till en sittvagn när bebisen är så stor att den kan&vill sitta upp. istället för att köpa TVÅ vagnar liksom :)



försök komma fram till vad det är för funktioner du behöver och vad du behöver ha ut av vagnen. hur mycket får den kosta? ska du ha ny eller beg? "cityvagn" med små kundvagnshjul fram, eller vanliga? kommer du att gå runt mycket i snö? mjuklift eller hårdlift? det är många grejer och detaljer man behöver bena ut innan ibland :)

åk till typ Barnens Hus och Babyland och såna ställen och känn på och provkör vagnarna, dom ska ju gärna vara lättmanövrerade och inte FÖR tunga. se vilken modell du gillar och börja spana runt på nätet efter bästa pris och så.



men det är ju ingen panik än för dig trots allt. jag är i v.25 och har precis skaffat vagn. så du har ju gott om tid på dig :)



lycka till! kram!

2009-06-07 @ 09:46:53
Postat av: Qq

Jag är i v.31 och har fortfarande inte köpt någon vagn. Tror inte du ska ha någon brådska, hehe.

Men kikat runt på vagnar har jag ju gjort lite grand.

Jag förstår inte riktigt dom som köper vagn så tidigt faktist, jag har ändrat åsikt massor än jämfört med om jag skulle köpt min vagn i v.20 t.ex. och det skulle ju inte va så kul att köpa en dyr vagn som man inte vill ha iaf. Först va jag inne helt på att köpa en stor,stadigvagn typ emmaljunga. Men efter att ha kört en sån några gånger har jag ändrat mej helt. FÖr mej känns dom mest klumpiga och jobbiga att åka t.ex. tunnelbana med. Så nu är jag helt inställt på bugaboo eller nån annan cityvagn t.ex. teutonia fun. Sen så kan det ju iof vara beställningtid på vagnarna.

2009-06-07 @ 10:43:44
Postat av: Stephanie

Jag köpte min i vecka 31 har jag för mig. :)

2009-06-07 @ 10:52:26
URL: http://steephii.blogg.se/
Postat av: Ung pappa till Inez

Hej



Det är ett svårt val det här med barnvagnar, men vi har nu en Emmaljunga City cross som är lätt och smidig + att Emmaljunga håller riktigt bra kvalitet enligt mig :)



För mer info vad du bör tänka på se min LÄNK:

http://ungaforaldrar.blogspot.com/2008/04/vad-br-man-tnka-p-nr-man-ska-vlja-vagn.html

2009-06-07 @ 11:39:28
URL: http://ungaforaldrar.blogspot.com
Postat av: Viola

Vi köpte inte våran förrän några veckor innan förlossningen. Begagnad, men jätte fin:)

2009-06-07 @ 13:58:36
URL: http://mummyfied.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag ärvde en barnvagn! :D

2009-06-07 @ 14:33:45
Postat av: Linn

Du borde nog vänta eftersom allt kan hända så här tidigt i gravideteten. Det passar vell mer vi vecka 30 eller nått sånt. Du gjorde helt rätt beslut Älskar denna bloggen <3 Pusss <3

2009-06-07 @ 15:01:20
Postat av: Nina mamma till lilla Klara

Vi köpte som en tidigare läsare tipsade om en från annaaxel.se. Även vi en focus Dou och hur fin som helst, svart och röd som passar till båda könen:D Vi har nu använt vår vagn dagligen i ett halvår nu och vi är supernöjda och det bästa är att lillan älskar den:) Istället för att köpa en begangnad ville vi köpa en ny och då passade denna oss bra:D Vi beställde vår relativt tidigt men hämtade den i slutet av november o lillan kom i december. Mycker trevlig personal och vi är super nöjda

2009-06-07 @ 15:58:22
Postat av: louise, 16 år och gravid

Hej, jag har bf 10-01-09

Alltså 9 jan 2010. Jag har börjat små kika fast

jag bara är i vecka 10. Man kan ju börja kika efter idéer mm.

2009-06-07 @ 21:34:00
URL: http://enlitenlampa.blogg.se/
Postat av: Sofia

jag tror inte du ska ha så brottom med det. du vet ju inte vad som kommer att hända.

2009-06-08 @ 15:27:43
Postat av: Hege - Mamma i Augusti!

Jag har kollat efter barnvagn hela tiden eftersom att mycket av barnets førsta månader trots allt ær i vagnen=)

Men jag har inte børjat tænka på att kjøpa någon førens nu (ær i væcka 32), pluss att under en graviditet så har dom oftast minst en gång dær dom har riktig utførsæljning på barnvagnar, så du kanske ska vænta tills din kommer?=) Eftersom att en graviditet trotts allt ær 9 månader så har man massa tid=)

2009-06-09 @ 01:21:43
URL: http://hegeisbrekken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0